93 408 01 26 a8037346@xtec.cat

L’alumnat del CFGS d’Ensenyament i Animació Socioesportiva estan preparant el Carnaval i una de les activitats programades és el taller de màscares.

El taller de màscares és una de les activitats que realitzem dins del el Mòdul 9: Jocs i activitats fisicorecreatives i d’animació turística, a la Unitat Formativa 2: Dinamització d’activitats culturals.

 

FASES DE L’ACTIVITAT

A una 1ª fase, els i les alumnes del cicle han realitzat el taller dinamitzat per la professora del mòdul.

A la 2ª fase, ens hem desplaçat a un centre escolar i han estat els propis alumnes els que han dinamitzat el taller dirigit a nens i nenes de 6è de primària. L’escola escollida ha estat el Torrent de Can Carabassa al barri d’Horta. Els infants i els futurs tècnics han gaudit i han après moltíssim!!!
Un objectiu que sempre ens plantegem és fomentar que els nostres alumnes puguin experimentar l’aplicació de les competències que van adquirint en situacions i amb destinataris reals.

I per últim, a la 3ª fase, pintar i acabar de decorar les màscares.

 

PROCÉS D’ELABORACIÓ DE LES MÀSCARES

Material necessari:

Bena de guix.
Recipient amb aigua.
Tissores.
Casquet de bany.
Crema facial.
Bossa d’escombreries per evitar embrutar-se molt.
Paper de vidre.
Pintures.

Elaboració de la màscara:

Per parelles.
Tallar la bena de guix a tires del tamany que es vulgui.

Anar col.locant les tires de guix mullades amb aigua sobre el rostre del company o companya. S’ha d’evitar posar les tires sobre zones amb molt pèl (celles, serrell, patilles, barba). Prèviament la persona que es fa la màscara s’ha posat crema al rostre per evitar que el guix quedi massa enganxat.

Seguim afegint tires de guix cobrint la superfície del rostre que volem fins que la màscara tingui una certa consistència que ens permeti treure-la sense que es trenqui.

Deixem uns minuts assecar el guix sobre el rostre. S’ha d’anar movent la cara i fer ganyotes per afavorir que el guix es vagi desenganxant. Quan sigui possible treiem la màscara amb molta cura.

A cotinuació, amb la màscara damunt de la taula, podem seguir afegint tot el que vulguem: nas enorme, bec, banyes, galtes, urelles,…Imaginació al poder!!! Utilitzem cartró o paper de periòdic per afegir els elements que cobrirem amb les tires de guix.

I per últim, una vegada seca i llimada, toca pintar i decorar amb el que vulguem.

 

VIDEOS DE L’ACTIVITAT

Ja pots veure els videos fent les màscares:

Tik Tok

 

Reel