93 408 01 26 a8037346@xtec.cat
Els alumnes de Batxillerat, Iván i Sergio expliquem el seu Treball de Recerca: Aprendre jugant amb el CRYPTOPOLY. “Hem fet un treball de recerca que parla de les criptomonedes, com funcionen, estafes que succeeixen i molta més informació interessant sobre aquest tema.
Vam decidir que ens centraríem a transmetre que les criptomonedes són fàcils d’entendre, si s’explica de la forma adequada mentre t’ho passes bé, ja que és un tema que sempre va bé conèixer per un futur. Per això, vam decidir donar-li un enfocament lúdic, creant un joc de monopoli adaptat a les criptomonedes. Perquè pensem que si un nen no aprèn de la manera que li ensenyem, potser li hauríem d’ensenyar amb el mètode que ell pugui aprendre, que és jugant.
Funcionament CRYPTOPOLY
L’objectiu del joc és competir comprant i venent criptomonedes i aconseguir apoderar-te de totes. Guanyarà qui més punts assoleixi quan acabi el temps.
Cada casella del tauler té un valor determinat.
Si arribes a alguna casella de criptomoneda, tindràs l’oportunitat de comprar-la (sempre que no sigui d’algú). El preu es troba a la pròpia casella del tauler. Però si aquesta ja té un posseïdor, hauràs de pagar un impost al seu amo. La quantitat a pagar es troba a la carta d’aquesta criptomoneda (Tarifa).
Existeix la possibilitat de vendre-la a la banca, al preu que marca la carta (valor de compra). Finalment, també pots intercanviar qualsevol carta negociant amb total Ilibertat entre els diferents jugadors, al preu que es vulgui.
Si la persona que cau a la casella no la vol comprar, es farà una subhasta partint del preu inicial de la criptomoneda i la guanyarà el que més diners pagui per ella, és a dir, el millor apostador del joc.
Pots veure el funcionament a instagra: Video CRYPTOPOLY
Implementant el joc hem comprovat, que l’alumnat aprèn millor jugant, perquè utilitzen els coneixements assolits i són capaços de comprendre  conceptes complicats.
Volem donar les gràcies als dos centres que han participat en la implementació del joc, tant a l’Escola Aloma com al SANTAPAU-PIFMA per les facilitats que ens han ofert. També a tots els alumnes de 4t d’ESO que ens han posat tot molt fàcil i han col·laborat amb nosaltres.
Per acabar, agraïm al nostre tutor del treball de recerca, en Joaquim, una persona que sempre ha estat per nosaltres i ens ha recolzat en tot moment. A més, ens ha ajudat en moltes ocasions i per això, hem pogut acabar una feina tan complexa amb tanta satisfacció.